SAIL en Marinedagen


In 2023 wordt SAIL Den Helder gehouden, samen met de Marinedagen. Van 29 juni tot en met 2 juli zal de haven volstromen met schepen. Ook Texel en Hollands Kroon doen mee aan het nautisch evenement.

De afgelopen editie in Den Helder in 2017 kon op veel bezoekers rekenen. Tussen de 300.000 en 350.000 bezoekers kwamen toen naar de regio. “We verwachten, omdat we opnieuw de combinatie maken met de Marinedagen, dat er mensen uit het hele land naar Den Helder komen.

PreSails

Op Texel en in Hollands Kroon zullen zogenaamde PreSails gehouden worden als opwarmer richting het grote evenement in Den Helder. “Naast de tall ships komt ook de bruine vloot naar Den Helder, dat doen ze onder andere via de havens van Kolhorn en Den Oever”. Naast de vele schepen zal er ook aandacht zijn voor maatschappelijke onderwerpen, zoals de energietransitie en de bescherming van het leven op en onder water.

Jongeren krijgen tijdens SAIL de kans om mee te varen aan boord van de tall ships. SAIL Den Helder wil ook leerlingen van opleidingen in de regio betrekken bij de organisatie van het evenement door middel van stages of studieopdrachten. Volgens de organisatie is het evenement van grote economische waarde en kan het miljoenen opleveren voor de regio.


Bron: Stichting Sail Den Helder – NHnieuws